Buitenzonwering

buitenzonwering

De ins en outs van een buitenzonwering

In de zomer is een zonwering bijna onmisbaar. Tijdens de hete zomerdagen is het prettig wanneer het binnen in huis geen sauna wordt. Om dit probleem op te lossen kunt u ervoor kiezen om een zonwering te plaatsen om de hitte tegen te houden.Wilt u ook buiten genieten van een aangename temperatuur? Dan is het verstandig om een zonwering te kiezen die de temperatuur buiten en binnen verandert. Vergeet niet dat dit in de kosten zal oplopen. Ook de bediening van een zonwering kan duur uitvallen.

De soorten

Bent u op zoek naar een buitenzonwering? Er bestaan verschillende soorten: screens, uitvalschermen, knikarmschermen, shutters, markiezen en rolluiken. Een aantal zonweringen zijn enkel geschikt om de temperatuur binnenshuis te laten dalen. De buitenzonwering kan een temperatuurverschil van 5 tot 7 graden opleveren. Hierdoor bespaart u op uw energiekosten doordat u geen airco hoeft aan te zetten. Bepaalde zonweringen, zoals de rolluiken en de screens, kunnen zelfs in de wintermaanden van pas komen. Wanneer u gebruik maakt van de zonwering, komt de kou uw huis niet binnen. U kunt uw verwarming daardoor een graad lager zetten. In totaal bespaart u gemiddeld 3 tot 12 procent aan energiekosten wanneer u investeert in een zonwering.

Bediening

De prijzen van een zonwering hangen af van verschillende dingen. Om te beginnen met het soort zonwering waarvoor u kiest. Hoe luxer de uitvoering, hoe duurder het product.
In meeste gevallen kunt u kiezen uit drie soorten bedieningen voor een zonnescherm. Dit is de handmatige bediening, elektrische bediening en de elektrische bediening met afstandsbediening. De voordeligste optie is om een handmatige te kiezen, u betaald geen extra kosten. De handbediening zit standaard verbonden aan een zonwering. Het type met afstandsbediening zal als duurste uitpakken.

Prijzen zonwering

De goedkoopste soort binnen de zonweringen zijn de screens, de zonwerende doeken. De screens nemen geen ruimte in beslag omdat ze strak langs het raam naar beneden lopen. Het nadeel van screens is dat u geen schaduw op uw terras creëert. De duurste variant zijn de knikarmschermen en de shutters. Een knikarmscherm wordt aan de gevel vastgemaakt. U kunt het scherm uitrollen met behulp van de twee armen. In tegenstelling tot screens zorgen de knikarmschermen wel voor een terrasschuw. Zo kunt u genieten van een aangename temperatuur voor binnen en buiten. Shutters, die meestal gemaakt zijn van hardhout of aluminium, houden het zonlicht, warmte en storm tegen. U kunt zelf de lichtinval bepalen door de verstelbare lamellen. Ook deze optie heeft alleen voordeel voor binnen in het huis. U moet voor u zelf bepalen welke doel de zonwering voor u moet hebben. Dan kunt u een keuze maken uit de soorten.

Reageren is niet mogelijk