Energie besparen met kunststof kozijnen: hoe werkt dit?

Energie besparen met kunststof kozijnen: hoe werkt dit?

Tegenwoordig is iedereen steeds meer bezig met het besparen op energie. Men wordt zich ervan bewust dat het belangrijk is om energie te besparen en duurzamer te leven. Met kunststof kozijnen is het mogelijk om te besparen op energie en steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Hoe kan het dan dat je energie bespaart met kunststof kozijnen. Over hoe dit kan en hoe dit werkt kom je te weten in deze blog.
Kunststof kozijn

Goede isolatiewaarde

Kunststof kozijnen zijn dus een optie om op je energie te besparen. Dit komt door de isolatiewaarde van de kunststof kozijnen. Als je huidige kozijnen in combinatie met het glas niet over een goede isolatiewaarde beschikken, gaat er veel onnodige warmte verloren. Hierdoor stook je dus veel extra energie. Dit probleem kun je verhelpen door te kiezen voor kozijnen met een goede isolatiewaarde. Kunststof kozijnen hebben over het algemeen een uitstekende isolatiewaarde waardoor ze in staat zijn om je woning goed te isoleren. 

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen is erg goed, vaak een stuk beter dan die van houten en aluminium kozijnen. Wel is het goed om te weten dat de verschillende kozijnprofielen ook verschillende isolatiewaarden hebben. Kunststof kozijnprofielen met 6 luchtkamers isoleren beter dan kunststof kozijnprofielen met 5 luchtkamers. 

Oude kozijnen vervangen door nieuwe kozijnen

De meeste warmte gaat verloren via ramen en deuren. Bij oude kozijnen en deuren die slecht isoleren gaat er dus al veel warmte verloren. Bij verouderde kozijnen zie je vaak kleine kieren en gaten terugkomen. Hierdoor verspil je eigenlijk onnodig veel energie. Door oude kozijnen te vervangen door nieuwe kozijnen kun je dus al veel energie besparen. 

Vervang ook de deuren of ramen als dit nodig is. Het zou zonde zijn als je de kozijnen vervangt maar dat de warmte nog steeds verloren gaat via de deuren of ramen. Voor het glas kun je het best kiezen voor hoogrendementsglas. Dit glas is goed in staat om te isoleren, zelfs nog beter dan dubbelglas. 

Waar moet je opletten bij de aanschaf van kunststof kozijnen?

Je kunt energie besparen met kunststof kozijnen, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

  1. Kijk naar de u-waarde van het kozijn en zorg dat die lager is dan 1,5.
  2. Het is belangrijk dat de kunststof kozijnen worden voorzien van HR-glas.
  3. Het is belangrijk dat de monteurs de kozijnen ook goed afwerken, zodat er geen naden en kiezen zijn tussen het kozijn en de muur. Ben je op zoek naar een vakman? Kijk op deze pagina voor meer informatie. 

Reageren is niet mogelijk