Trap bekleden met PVC

trap bekleden pvc doe-het-zelf
Bent u bezig met een verbouwing omdat u toe bent aan vernieuwing binnen uw huis? De trap kan een onderdeel zijn van deze verbouwing. Als u kiest voor een nieuwe trapbekleding, krijgt uw woning weer een nieuwe uitstraling. Toch kan het lastig zijn om de materialen van de trap te kiezen. De uitstraling van het materiaal kan een rol spelen bij deze keuze maar ook de kosten. Tegenwoordig is het populair om voor een PVC trapbekleding te kiezen. Het is ook mogelijk om dit klusjes zelf te klaren.

Hoe kan ik mijn trap renoveren?

U kunt op verschillende manieren uw trap zelf renoveren. Denk bijvoorbeeld aan het schuren en schilderen van de trap, het vervangen van trapdelen of het bewerken van traptreden met olie. De meeste doe-het-zelf klussers kiezen ervoor om de trap te schuren en te verven of de trapdelen te bewerken. Zowel voor het verven als het ombouwen van de trap, zullen de trapdelen verwijderd moeten worden. Het is belangrijk dat de lijmresten niet blijven zitten. Zodra u deze handeling heeft uitgevoerd kunt u de nieuwe trapbekleding plaatsen of beginnen met het schilderwerk. Wanneer u zelf de trapbekleding gaat plaatsen is het belangrijk dat u van te voren goed nadenkt over de verschillende soorten materialen.

Voordelen PVC trapbekleding

U kunt voor verschillende soorten trapbekleding kiezen: laminaat, PVC- vinyl, linoleum of hout. PVC is een populaire kunststof voor het renoveren van de trapbekleding. Qua uiterlijk lijkt PVC en vinyl veel op laminaat en hout. Maar PVC en vinyl lijken minder hol en zijn slijtvast. Dit maakt het een duurzaam product. Daarnaast is een PVC trap makkelijk te onderhouden, geluiddempend en waterbestendig. Het materiaal verhoogt de veiligheid op de trap, omdat de structuur zorgt voor een antisliplaag. Het product is daarnaast recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijk materiaal is.

Kosten trapbekleding

De prijzen van een goedkoop doe-het-zelf pakket zullen gemiddeld 300 euro kosten. Wanneer u voor een luxe ombouw van eikenhout kiest, zullen de kosten hoger uitvallen dan een eenvoudig pakket. De prijs zal dan rond de 3000 euro uitvallen. De kosten van een traprenovatie heeft u geheel in eigen hand. Uw wensen hebben invloed op de totaal prijs. Er zijn een aantal punten die bepalend zijn voor de kosten. U moet denken aan het soort trap waarvoor u kiest, het aantal treden van de trap en het materiaal. Daarnaast vraagt elk bedrijf een andere prijs voor het renoveren.

Doe het zelf

Een PVC bekleding ligt rond de 600 euro. Dit komt omdat de kosten van het materiaal niet erg hoog zijn. U kunt kosten besparen door een doe het zelf pakket te bestellen, dit kost wel veel tijd en inzet. U hoeft dan geen kosten te betalen aan het ingehuurde personeel. Er zijn verschillende doe-het zelfpakketten te koop met uiteenlopende prijzen.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Kijk dan op de website van Traprenovatie specialist Van der Kolk.

Reageren is niet mogelijk