Granol aanbrengen doe-het-zelf

Wanneer de muren onder handen genomen moeten worden in uw woning kunt u ervoor kiezen een nieuwe verflaag aan te brengen of een stukadoor in te schakelen. Wist u dat granol heel gemakkelijk zelf aan te brengen is? Vooral bij grote oppervlaktes loont het om dit zelf te doen. Het is natuurlijk wel verstandig om vooraf goed te bepalen wat u nodig heeft en wat de werkwijze is van zelf granol aanbrengen, maar daarna heeft u er jaren plezier van.

Wat is Granol?

Granol is een sierpleister wat geschikt is voor zowel binnen als buiten en voor muren en plafonds. Erg veelzijdig dus. Granol is een relatief goedkope manier om de muren er weer fris en egaal uit te laten zien. Bovendien is het beschikbaar in diverse variaties in de structuur. Hierdoor heeft u veel keuze en kunt u uw eigen smaak laten terugkomen in de woning.

Voordelen van granol

Granol heeft vele voordelen. Het wordt al jaren gebruikt op muren en er dus veel informatie over het product. Zo is ook bekend dat het jarenlang mee gaat. Het is bovendien niet alleen geschikt voor binnenmuren, maar ook op de buitenmuren kan het worden aangebracht. Dit komt doordat granol vochtbestendig is en ook vorstbestendig. Hoewel granol in allerlei verschillende kleuren beschikbaar is, is het ook gemakkelijk overheen te schilderen, wanneer het eenmaal is aangebracht.

Benodigdheden bij granol aanbrengen

Voor het aanbrengen van granol heeft u natuurlijk het sierpleister nodig. Verder ammonia en schilderstape ter voorbereiding. Met de ammonia ontvet u de muren en met de schilderstape kunt u vloeren en kozijnen afplakken. Verder dient u vulmiddel aan te brengen op de bestaande wand, kieren en gaten kunnen hiermee gevuld worden. U heeft voorstrijk nodig om aan te brengen zodat het granol beter hecht en een kwast om dit mee te doen. Verder heeft u natuurlijk een spaan nodig voor het aanbrengen van granol, maar daarnaast nog een tweede spaan voor het aanbrengen van de structuur. Als laatste is het verstandig om de vloeren te beschermen en deze te bedekken, dit kan met een stucloper.

Stappenplan zelf aanbrengen

Zoals met vele dingen kost de voorbereiding vaak de meeste tijd. U dient alles goed af te plakken, denk hierbij ook aan stopcontacten en schakelaar. En bedek de vloer. Hierna begint het behandelen van de muur. Deze dient vetvrij gemaakt te worden en alle gaten, scheuren en kieren dienen gevuld te worden. Hierna brengt u de voorstrijk aan, vervolgens kan het aanbrengen van granol beginnen. Wellicht is het verstandig om eerst te oefen op een plank, zodat u weet wat het gevolg is van de handelingen. Het is verstandig om binnen een kwartier na het aanbrengen van het granol het reliëf al aan te brengen.Op deze manier kunt u de gehele wand afwerken. Verwijder daarna zo snel mogelijk de tape en begin het opruimen. Dit gaat nu nog het makkelijkste vanwege het feit dat het granol nog niet geheel is uitgehard.

Reageren is niet mogelijk