Schilder inschakelen kosten:wat kost een schilder?

wat kost een schilderVeel schilderwerk kunt u in principe zelf doen, maar zeker bij grotere klussen is het ook wel fijn om het schilderen uit te besteden. Dan is natuurlijk de vraag ‘wat kost een schilder inhuren eigenlijk?’ De kosten worden bepaald door het uurloon van de schilder, de kosten per vierkante meter of een combinatie van beide. Meestal geldt dat voor het schilderen van een grote oppervlakte een prijs per vierkante meter wordt afgesproken. Als er kleinere oppervlakken geschilderd moeten worden, maar waar veel precisie bij komt kijken, dan wordt een uurtarief gerekend. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het verven van kozijnen.

Prijstabel kosten per m2

Voor grote klussen is het handig om de kosten per m2 te weten. De kosten verschillen voor wat betreft het soort schilderwerk en of de werkzaamheden door een binnen- of buitenschilder uitgevoerd dienen te worden. In de prijstabel hieronder ziet u de kosten per m2.

Werkzaamheid Prijs per m2 inclusief materiaal, verf en btw
Schilderen door binnenschilder € 30 – € 35
Schilderen door buitenschilder € 35 – € 40
Spuitwerk € 6 – € 10
Sauswerk € 10 – € 15

De kosten voor een buitenschilder zijn wat hoger, omdat deze gebruik maakt van speciale verf voor buiten en soms ook extra materiaal nodig heeft, zoals een hoogwerker of steiger. Als u een eenvoudige schilderklus voor een groot oppervlak wilt laten uitvoeren, dan kunt u kiezen voor spuitwerk. Het werk is dan snel gedaan, ziet er strak uit en de kosten zijn een stuk lager dan bij schilder- of sauswerk.

Binnenschilderwerk kosten

schilder kostenDat binnenschilderwerk kosten met zich meebrengt spreekt voor zich, maar wist u dat de kosten ook weer afhangen van het type werkzaamheden? Gezien schilderwerk voor binnen een grote invloed heeft op de uitstraling van uw interieur, verdient het de aanbeveling om altijd te kiezen voor een ervaren schilder. Zo krijgt u het mooiste resultaat. Een trap kunt u laten schilderen voor tussen de €300 en €700. Deze prijzen zijn inclusief de materialen, arbeidskosten en btw. De exacte prijs hangt ervan af of er alleen geschilderd hoeft te worden of ook geschuurd en schoongemaakt. De kosten voor het schilderen van het plafond hangen natuurlijk sterk af van de oppervlakte en of er bijvoorbeeld ook kastjes moeten worden geschilderd. De binnenschilderwerk kostenhiervoor beginnen vanaf circa €220 en kunnen oplopen tot €1.500 of meer. Het schilderen van kozijnen ligt tussen €470 en €1.800 en van deuren tussen €270 en €1.950. Het verven van een dakkapel kost tussen de €400en €930.

Buitenschilderwerk prijzen

schilderwerk prijzenDe buitenschilderwerk prijzen liggen wat hoger dan de binnenschilderwerk kosten. Buitenschilderwerk is echter belangrijk om uw woning in goede staat te houden. Niet alleen oogt de woning een stuk mooier, de verf beschermt ook tegen wisselvallige weersomstandigheden. Als het schilderwerk aan vervanging toe is, dan verdient het de aanbeveling om snel actie ondernemen, want zo voorkomt u schade aan diverse onderdelen van uw huis. In de onderstaande tabel ziet u buitenschilderwerk prijzen inclusief alle kosten.

Soort woning Gemiddelde buitenschilderwerk prijzen
Appartement € 1.000
Tussenwoning € 1.500
Hoekhuis of twee onder een kap € 3.000
Vrijstaand huis € 6.000

Een slimme tip is om diverse klussen met elkaar te combineren en deze aan één schilder uit te besteden. Vaak kan voor grote klussen namelijk een interessante korting worden gegeven. Een andere tip is om uw buren eens te vragen of zij ook nog schilderklussen hebben die gedaan moeten worden. Uw klus en die van buurtbewoners kunnen wellicht gecombineerd worden en in één offerte worden opgenomen. Dit kan ook weer een leuke besparing opleveren.

Offertes op maat: wat kost een schilder?

Het verdient altijd de aanbeveling om een ervaren en kundige schilder in te huren voor het beste resultaat. Toch kunt u ook dan met het vergelijken van schilders flink geld besparen. Vraag offertes op maat op bij diverse schildersbedrijven om het vergelijken van schilders gemakkelijk te maken. Offertes op maat zijn het beste, omdat u hierin alle details van uw klus kunt opnemen. De prijs die wordt gerekend is dus vrij exact. Offertes op maat aanvragen en het vergelijken van schilders kunt u heel gemakkelijk online doen. Zo heeft u binnen een mum van tijd de exacte prijzen opgevraagd en vergeleken. Dit is dus een heel snelle en eenvoudige manier om een leuk bedrag te besparen.

Zelf voorbereiden

Tot slot nog één tip: door zelf de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, kunt u de kosten voor de schilder laag houden. U kunt hierbij denken aan schuren, ontvetten, het verwijderen van een oude laag verf of het repareren van de ondergrond. Vraag wel altijd eerst aan de schilder welke werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden, zodat u geen verkeerde acties onderneemt. Zo kunt u ook weer slim besparen.

Bronvermelding: Pyck.be – Schilderwerken Leuven

Reageren is niet mogelijk