Gevelrenovatie, de voordelen en gemiddelde kosten

gevelrenovatie

Wanneer moet uw gevel gerenoveerd worden?

Het renoveren van een gevel wordt door velen vergeten, maar het is belangrijk om uw gevel schoon te houden en te onderhouden. Om grote schade te voorkomen en daardoor kosten te besparen is het een slimme zet om uw huis op het goede moment te renoveren. Hoe groter de schade, hoe duurder de reparatiekosten zullen worden. Wees er daarom snel bij wanneer u iets van schade ontdekt aan uw gevel. De waarde van uw huis zal weer stijgen wanneer uw beschadigde gevel een renovatie ondergaan heeft. Het is essentieel om uw gevel te onderhouden, hierdoor stelt u een gevelrenovatie uit.

Gevelreparaties

Bij reparaties aan de gevel kunt u bijvoorbeeld denken aan scheuren in het metselwerk, voegen die scheuren of verdwijnen en zure regen die de stenen heeft aangetast. Deze schade kan ook betekenen dat het vocht uw huis intrekt en daardoor schimmel veroorzaakt. Vocht is het meest schadelijk voor de gevel, het tast heel snel een muur aan. Naast vocht is klimop ook een boosdoener. De wortels van een klimop nestelen zich in voegen. Omdat de plant bekend staat om haar krachtige groei, kunnen er scheuren ontstaan in de gevel. Daarnaast kan de muur instabiel worden. Om beschadigingen of ontwrichting te voorkomen is het verstandig om regelmatig klimop te verwijderen.

Gevelreiniging en impregneren

Een gevelrenovatie is gespecialiseerd werk, het is verstandig om dit niet zelf te doen maar een professioneel bedrijf in te schakelen. Wanneer u zelf aan de slag gaat, kan de schade misschien erger worden. Het is belangrijk om uw gevel voor de reparatie te laten reinigen en na de operatie te laten impregneren. De reiniging zorgt ervoor dat er geen vuil tussen uw muur zit. Met de impregneerlaag beschermt u de stenen en voegen tegen erosie. Het weer en vuil kunnen ervoor zorgen dat de gevel wordt aangetast. Door de gevel te impregneren kan de muur beter tegen weersomstandigheden. Hierdoor ontstaan er geen schimmel of vochtproblemen. Nadat u uw gevel heeft laten impregneren, hoeft u zich minder bezig te houden met de onderhoud.

Verschil in kosten

De kosten van een gevelrenovatie verschillen. Dit heeft met de grootte van de gevel, het aantal stenen en het voegwerk te maken. Uw gevel opnieuw laten voegen wordt gezien als een klein project. De kosten worden geschat op 800 euro voor een gevel van 60m2. Wanneer u na dit voegwerk ook uw gevel wil laten impregneren, dan zullen de kosten gemiddeld 1400 euro bedragen. Bij grote reparaties zijn de prijzen hoger. U kunt hierbij denken aan het repareren van scheuren in de gevel of het vervangen van oude stenen. Dit specifiek project zal gemiddeld 3000 euro kosten voor een oppervlakte van 20m2.

Reageren is niet mogelijk