De keuken verven

keuken schilderen doe-het-zelf
De keuken is een ruimte te lijden heeft van vet, vocht en vlekken die u moeilijk kunt verwijderen. Het is bepaald niet leuk om tijdens het koken tegen de vlekken op de muur aan te kijken. Als dat het geval is, wordt het tijd om uw kookruimte op te knappen. Graag willen onze schilders u helpen bij deze klus. Verven of spuiten, alleen de keukendeurtjes of het hele vertrek, net wat u wilt, maar altijd nemen ze hun inspiratie mee. Inspiratie, waar u goed gebruik van kunt maken.

Betaalbaar een nieuwe look creëren

Als de keukenkastjes of het keukenblok niet vervangen hoeven te worden, kan een likje verf genoeg zijn voor een hele nieuwe look. Dat scheelt aardig in de kosten. Bovendien bent u met schilderen sneller klaar dan met hak- en sloopwerk. Als u de keuken compleet laat renoveren, kunt u die misschien wekenlang niet gebruiken. Dat is ontzettend lastig. Hoe eerder het af is, hoe beter. Het verven is daarmee een snelle en betaalbare oplossing voor een frisse uitstraling. Als u een totaal andere kleur kiest, heeft u het gevoel dat u een nieuwe ruimte betreedt. Gebruik uw inspiratie en stel uzelf de ideale keuken voor. Wij gaan ermee aan de slag om dat te realiseren.

Leuke ideeën opdoen

Een nieuwe look wordt niet alleen bepaald door één andere kleur. U kunt er voor kiezen om in verschillende kleuren te schilderen, of dezelfde kleur in verschillende tinten. Als u de keukenkastjes net iets donkerder verft dan de muren, kan dat een heel mooi effect opleveren. In ieder geval hoeft wit niet de standaard te zijn. U kunt de schilders om advies vragen. Zij hebben meer ervaring en komen soms met ideeën en mogelijkheden aanzetten waar u zelf niet aan gedacht hebt. Bij hen kunt u inspiratie opdoen. Sommige schilders hebben foto’s op hun website staan die ideeën kunnen laten opborrelen.

Keukenkastjes schilderen

keukenkastjes schilderenDe keukenkastjes nemen een grote ruimte in. Stel dat u die gaat verven, of alleen de keukendeurtjes, dan komt de hele keuken er al anders uit te zien, zelfs al zou u de rest hetzelfde laten. Zorg ervoor dat u een soort verf gebruikt dat bij het materiaal past. U moet kunststof met een ander type verf schilderen dan houten kastjes. In ieder geval moeten de kastjes goed schoon te houden zijn. Daarom wordt er vaak lakverf gebruikt als mensen hun keuken schilderen. Voor variatie kunt u de knoppen van de keukendeurtjes met een andere kleur verven. Hetzelfde geldt als er reliëf in zit. Met een kleurverschil komt het reliëf in de keukendeurtjes veel beter tot uitdrukking.

Aanrechtblad verven

aanrechtblad vervenNiets wordt zo vaak vuil als een aanrechtblad. Een omgevallen glas drinken, spetters van water rond de gootsteen, geknoei met een pan. Het gebeurt altijd wel een keer, of u dat wilt of niet. Vandaar dat het extra belangrijk is om een soort verf te gebruiken dat ontzettend makkelijk schoon is te maken. Lakverf is daarom heel geschikt bij het verven van het aanrechtblad. Lakverf is glad en u haalt er dus makkelijk een doek overheen. Daarnaast moet de verf sterker zijn omdat het aanrecht eerder krassen oploopt of te maken heeft met temperatuurverschillen door koude of hete pannen. Lakverf is sterk.

Keuken laten spuiten

keuken laten spuitenEen speciale manier van verven is het spuiten. De verf zit daardoor veel egaler op het hele oppervlak. Met name de muren komen er dan beter uit te zien, maar het geldt ook voor de keukenkastjes of het aanrechtblad. Als u een kwast gebruikt, heeft u meer kans op strepen of verschil in diktes. Dat ziet u altijd terug. Spuiten gaat bovendien wat sneller. U moet er voor zorgen dat u alles grondig afdekt wat niet geverfd moet worden. Dat vraagt meer voorbereiding dan het werken met een kwast of roller. Als u gaat spuiten betekent het dat alle dingen die u spuit dezelfde kleur krijgt. Het is uiteraard wel mogelijk om achteraf nog extra schilderingen en verfraaiingen aan te brengen, bijvoorbeeld op de keukendeurtjes.

Prijzen

De prijzen van het verven kunnen per schilder nogal uiteen lopen. Houd er rekening mee dat bij het schilderen van een keuken één laag niet volstaat. Vaak moet er voorwerk gedaan worden, zoals ontvetten en schuren. Daarnaast is het meestal noodzakelijk om eerst een primerlaag aan te brengen, zeker als u op metaal schildert (zoals vaak het geval is bij een aanrechtblad). Daardoor hecht de verf beter. De lak zelf moet meestal in twee lagen worden aangebracht om alles goed af te dekken. Dat kost allemaal geld. Elk van deze handelingen kan al gauw € 20-30 per m² kosten. Iedere schilder heeft zijn eigen tarief, dus de uiteindelijke prijzen kunnen fors verschillen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor uw keuken kunnen doen? Vraag dan een aantal offertes aan via de website van A. van de Velde. U krijgt alleen offertes van schilder uit uw regio toegestuurd. Dat is dichtbij en dat houdt de reiskosten laag. Het opvragen is gratis en geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast, dus wat houdt u tegen? Ook als u zich alleen maar vooraf wilt oriënteren of als u inspiratie op wilt doen, kunt u contact met ons opnemen. Maak er gebruik van, wij helpen u graag.

Reageren is niet mogelijk