Gevel impregneren prijzen

gevel impregneren prijzen
Steeds meer mensen kiezen ervoor om de gevel van hun huis te laten impregneren. Impregneren heet ook wel hydrofoberen. Dit houdt in dat het materiaal dat wordt behandeld, in dit geval dus de gevel, waterafstotend wordt gemaakt. Als u ervoor kiest om de gevel van uw woning te laten impregneren, dan zorgt u er dus voor dat deze beter beschermd zal zijn tegen schimmel, zure regen en vorst. Impregneren is bovendien positief van invloed op de isolatie van de gevel. Dit betekent dat er een stuk minder verlies aan warmte zal zijn, wat weer gunstig is voor de energierekening. Als laatste voordeel zal de levensduur van een geïmpregneerde gevel aanzienlijk langer zijn en daarmee zal ook de waarde van de woning toenemen. Mensen die de gevel impregneren prijzen daarom de vele voordelen hiervan.

Prijsopbouw impregneren gevel

De prijsopbouw impregneren gevel valt uiteen in drie delen. Het grootste deel van de kosten bestaat uit de materialen. Deze bepalen ongeveer 70% van de prijs. De kosten voor de geleverde arbeid spelen natuurlijk ook een rol. De arbeidskosten beslaan ongeveer 20% van de totale kosten. Tot slot worden er meestal nog voorrijkosten gerekend. Deze kosten zullen circa 3% van de totale prijs zijn. Als u van plan bent om de gevel van uw huis te laten impregneren, dan is het slim om bij diverse partijen offertes op te vragen en de prijzen te vergelijken voor de drie onderdelen van de prijsopbouw impregneren gevel. Zo kunt u namelijk flink besparen op de kosten voor de klus.

Prijzen impregneren

U weet nu wat de prijsopbouw impregneren gevel is, maar wat betekent dit nu concreet voor het kostenplaatje? In de onderstaande tabel vindt u een indicatie van de kosten. De kosten zijn een gemiddelde, dus voor uw situatie kunnen de kosten uiteraard afwijken. De uiteindelijke kosten hangen af van de hoeveelheid werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Verderop in dit artikel leest u meer over deze diverse werkzaamheden.

Werkzaamheid Gemiddelde prijzen impregneren
Impregneren gevel Circa 950 euro
Reinigen en impregneren gevel Circa 1.950 euro
Voegen, reinigen en impregneren gevel Circa 3.450 euro

Prijs per m2

Welke prijzen impregneren gemiddeld met zich meebrengt heeft u hierboven kunnen lezen, maar wat is de prijs per m2 voor impregneren? U kunt denken aan een prijs per m2 van 6 euro tot 10 euro. Deze prijs per m2 is inclusief het benodigde impregneermiddel. Hoe groter het oppervlak is dat geïmpregneerd dient te worden, hoe lager de uiteindelijke prijs per m2 zal uitvallen. Prijzen impregneren hangen dus mede af van de oppervlakte. Het impregneermiddel kan ook verschillen van kwaliteit. Ieder merk heeft zijn eigen kwaliteitsniveau en daarmee een hogere of lagere prijs. Zorg er altijd voor dat een middel van goede kwaliteit wordt gebruikt, want goedkoop is hierbij meestal duurkoop.

Welke onderdelen zijn van invloed op de prijs?

Zoals u in de tabel heeft kunnen lezen zijn er diverse werkzaamheden die al dan niet moeten worden uitgevoerd. Hoe meer werkzaamheden, hoe hoger uiteraard de totale prijs. Welke onderdelen zijn van invloed op de prijs? Dat leest u hieronder.

Reiniging of niet?

Bij nieuwbouwhuizen is het meestal niet nodig om de gevel te reinigen alvorens deze te impregneren, maar bij oudere huizen kan dit wel nodig zijn. Vuile oppervlakken, waarop bijvoorbeeld graffiti of mos zit, moeten eerst worden schoongemaakt, omdat het impregneermiddel anders niet goed in de poriën kan doordringen. Dit betekent dat het proces mislukt en dat is natuurlijk zonde van het geld. Laat dus altijd onderzoeken of het reinigen van de gevel noodzakelijk is.

Voegwerk vervangen?

Het voegwerk van uw woning kan in de loop der tijd beschadigd raken. Zeker in het wisselvallige Nederlandse klimaat. Het is verstandig om voegwerk dat beschadigd is geraakt te vervangen als u de gevel laat impregneren. Niet alleen ziet uw huis er dan weer veel mooier uit, er is ook een betere bescherming tegen vocht en andere invloeden. U kunt de beide werkzaamheden met elkaar combineren, al dan niet gecombineerd met het laten reinigen van de gevel.

Type ondergrond

De laatste in het rijtje ‘Welke onderdelen zijn van invloed op de prijs?’ is het soort ondergrond. De opties voor het reinigen en impregneren van de gevel hangen namelijk af van de ondergrond van de gevel. Zo is zandstralen een zeer goede reinigingsmethode, maar deze is niet voor iedere ondergrond geschikt. Het is daarom altijd verstandig om het reinigen en impregneren uit te besteden aan een specialist. Vergelijk altijd de gevel impregneren prijzen van diverse gespecialiseerde bedrijven om kosten te besparen. Dit kunt u gemakkelijk doen door offertes op te vragen bij diverse partijen. U vergelijkt de offertes dan op de prijzen impregneren, die uiteenvallen in de materiaal- en arbeidskosten en de voorrijkosten. Het is daarbij ook goed om een specialist te laten bekijken welke werkzaamheden er naast het impregneren eventueel nog moeten worden uitgevoerd.

Reageren is niet mogelijk